Trimite pe Yahoo Messenger!

itassist.blogspot.com - asistenta gratuita IT online offline

Ai probleme cu calculatorul tau? Daca ai navigat pana aici nu mai trebuie sa pierzi timpul mergand imediat la un service sa intrebi despre problema ta sau chiar cu el acolo sau sa fii nevoit sa apelezi la cineva sa vina la domiciliul sau la biroul tau. Poti apela cu incredere la cunostintele mele. Va stau la dispozitie prin intermediul e-mail-ului, Yahoo! Mesenger sau telefonic in cel mai scurt timp posibil, pentru a rezolva impreuna problema dumneavoastra. Mai putem rezolva si cu ajutorul programului de asistenta de la distanta Team Viewer.




ARTICOLE (POSTURI) BLOG:

3 iulie 2011

Ce trebuie să ştiţi despre reţelele wireless


Ce sunt comunicaţiile în reţea wireless?

Activităţile de afaceri părăsesc biroul şi se mută în sala de conferinţe, în secţia de producţie, în automobil, la domiciliu, la aeroport, la hotel şi la restaurant. Pentru a beneficia de această libertate, companiile mici utilizează reţele wireless şi hotspot-uri WiFi pentru a rămâne în contact cu angajaţii, clienţii şi partenerii.
O reţea locală (LAN) wireless vă permite să conectaţi computerele fără a avea nevoie de fire sau cabluri. Aveţi nevoie de un document de pe server când sunteţi în sala de conferinţe? Doriţi să accesaţi sistemul de stocuri din depozit? O reţea wireless facilitează acestea utilizând unde radio pentru a permite dispozitivelor mobile dintr-o numită zonă să se conecteze şi să comunice.
Avantajele comunicaţiilor wireless
Avantajele reţelelor wireless sunt atât pe termen scurt, cât şi pe termen lung:
  • Comoditate. În prezent, toate notebook-urile şi numeroase telefoane mobile sunt echipate cu tehnologie WiFi pentru conectare directă la o reţea LAN wireless. Angajaţii pot accesa securizat resursele reţelei dvs. din orice locaţie din zona de acoperire. În general, zona de acoperire de referă la sediul companiei, însă poate include mai multe clădiri.
  • Mobilitate. Angajaţii pot rămâne conectaţi la reţea chiar dacă nu lucrează din birourile proprii. Persoanele care participă la întruniri pot accesa documente şi aplicaţii. Agenţii de vânzări pot accesa reţeaua din orice locaţie pentru a consulta informaţii importante.
  • Productivitate. Accesul la informaţii şi la aplicaţiile principale ale companiei ajută angajaţii să îşi ducă la bun sfârşit activităţile şi încurajează colaborarea. Vizitatorii (clienţi, furnizori sau producătorii) pot beneficia de acces securizat pentru invitaţi la Internet şi la datele de afaceri proprii.
  • Configurare simplă. Atunci când nu necesită montarea de cabluri, instalările pot fi rapide şi rentabile. De asemenea, reţelele LAN wireless facilitează conectarea locaţiilor greu accesibile, de exemplu depozite sau secţii de producţie.
  • Scalabilitate. Pe măsură ce operaţiile din cadrul afacerii se dezvoltă, este posibil să trebuiască să vă extindeţi rapid reţeaua. În general, reţelele wireless se pot extinde cu echipamentele existente, în timp ce o reţea cablată poate necesita cablări suplimentare.
  • Securitate. Controlarea şi administrarea accesului la reţeaua dvs. wireless sunt importante pentru succesul acesteia. Evoluţiile tehnologiei WiFi asigură protecţii de securitate robuste pentru ca datele dvs. să fie uşor disponibile numai pentru persoanele cărora le permiteţi să le acceseze.
  • Costuri. Funcţionarea unei reţele LAN wireless poate avea costuri mai reduse, fapt care elimină sau reduce costurile pentru mutarea, reconfigurarea sau extinderea birourilor.

Cum poate utiliza compania dvs. comunicaţiile în reţea wireless

Într-o companie mică, fiecare minut contează. Reţelele wireless sunt un instrument puternic pentru sporirea productivităţii şi încurajarea partajării de informaţii. Beneficiind de acces nerestricţionat la documente, e-mailuri, aplicaţii şi alte resurse de reţea, angajaţii pot călători oriunde este necesar având acces constant la instrumentele necesare îndeplinirii sarcinilor de serviciu.
Iată câteva modalităţi prin care afacerile pot beneficia de avantajele oferite de reţelele LAN wireless:
Mobilitate şi colaborare sporite
  • Călătoriţi fără a pierde conectivitatea
  • Conlucraţi mai eficient
Angajaţii care utilizează reţeaua dvs. LAN wireless îşi pot desfăşura activităţile în alte locaţii decât biroul propriu fără a îşi pierde conectivitatea. Imaginaţi-vă cum poate avea fiecare angajat care participă la o întrunire a echipei sau la miniconferinţe acces la comunicaţii imediate şi la toate documentele şi aplicaţiile din reţeaua dvs. În mod similar, utilizând tehnologia Voice over Wireless LAN, angajaţii pot beneficia de capabilităţi de roaming în comunicaţiile lor de voce.
Viteză de reacţie îmbunătăţită
  • Conectaţi-vă la informaţiile necesare atunci când aveţi nevoie de ele
  • Oferiţi clienţilor servicii îmbunătăţite
Clienţii doresc răspunsuri rapide la solicitările şi problemele lor. O reţea wireless poate îmbunătăţi serviciile furnizate clienţilor prin conectarea angajaţilor dvs. la informaţiile de care aveţi nevoie. De exemplu, un doctor dintr-un cabinet medical poate accesa online fişele pacienţilor în timp ce se deplasează între sălile de consultaţii sau un agent de vânzări poate verifica stocul disponibil necesar pentru completarea de comenzi la o expoziţie comercială.
Acces îmbunătăţit la informaţii
  • Conectaţi locaţiile greu accesibile
  • Îmbunătăţiţi procesele de afaceri
Reţelele LAN wireless permit companiilor să aducă accesul la reţea în zone dificil de conectat la reţele cablate. De exemplu, adăugarea de puncte de acces wireless la un depozit poate facilita verificarea şi gestionarea stocurilor, asigurând companiei valori precise de inventar în timp real.
Extindere mai uşoară a reţelei
  • Adăugaţi rapid utilizatori
  • Dezvoltaţi reţeaua în condiţii de rentabilitate
Companiile care trebuie să angajeze personal sau să reconfigureze birourile frecvent vor beneficia imediat de flexibilitatea asigurată de reţelele LAN wireless. Birourile pot fi mutate şi se pot adăuga angajaţi la reţea fără eforturile şi costurile necesitate de instalarea de cabluri şi fire.
Acces pentru invitaţi îmbunătăţit
  • Oferiţi clienţilor şi partenerilor de afaceri acces securizat la reţeaua dvs.
  • Oferiţi un serviciu cu valoare adăugată
O reţea wireless permite companiei dvs. să asigure acces wireless securizat la Internet pentru invitaţi – clienţi sau parteneri de afaceri. Firmele de retail, restaurantele, hotelurile şi alte afaceri de relaţii cu publicul pot oferi acest acces ca serviciu unic cu valoare adăugată.

Aspecte importante privind reţelele wireless

Odată ce aţi înţeles utilitatea unei reţele LAN wireless pentru afacerea dvs., sunteţi pregătit pentru pasul următor de implementare a proiectului. În continuare vă prezentăm o serie de aspecte de care trebuie să ţineţi cont în această etapă.
Conectarea PC-urilor
Toate computerele notebook şi numeroase PC-uri desktop au integrată tehnologie WiFi şi sunt capabile să acceseze reţeaua dvs. wireless imediat ce aceasta este funcţională. Dacă nu, va trebui să instalaţi pe aceste computere adaptoare wireless – de obicei prin conectare la unul dintre sloturile PCI ale computerelor – sau să vă conectaţi prin intermediul unei reţele LAN cablate.
Starea reţelei existente
Adăugarea unei reţele LAN wireless nu înseamnă renunţarea la reţeaua cablată existentă. Pentru companii este o practică obişnuită să extindă acoperirea reţelelor existente prin crearea de reţele hibride (prin cablu/wireless) care asigură capabilităţi wireless în sălile de conferinţe, în zonele generale de întruniri sau în spaţii noi de birouri. Cu toate acestea, reţelele wireless care acceptă comunicaţii de voce trebuie configurate pentru acoperire mare.
Locaţia punctelor de acces
Acoperirea reţelelor LAN wireless este finită – fiecare punct de acces acoperă până la 280 mp. Acoperirea unui punct de acces poate fi afectată de obstacole precum pereţii şi birourile modulare, iar semnalele radio nu pot penetra zonele metalice, de exemplu puţurile de ascensor. Iată câteva aspecte de care trebuie să ţineţi cont:
  • Accesul wireless este partajat şi o regulă empirică stabileşte 15-20 de utilizatori pentru fiecare punct de acces pentru comunicaţii de date şi 8-12 utilizatori pentru fiecare punct de acces pentru comunicaţii de voce.
  • Pentru o calitate bună a comunicaţiilor Voice over WLAN, punctele de acces trebuie instalate mai aproape unele de altele
  • Intensitatea semnalului wireless se reduce proporţional cu distanţa pe care trebuie să o străbată
  • Punctele de acces au o acoperire mai bună atunci când sunt instalate pe plafon
Dezvoltarea reţelei
Unul dintre principalele avantaje ale unei reţele LAN wireless este posibilitatea de adăugare rapidă de utilizatori noi. Asiguraţi-vă că soluţia dvs. wireless este adecvată cerinţelor actuale şi se poate dezvolta odată cu schimbarea cerinţelor. Întrebaţi-l pe furnizorul soluţiei despre uşurinţa implementării de upgrade-uri şi îmbunătăţiri viitoare.
Securitatea
Securitatea într-o reţea wireless este un aspect esenţial şi trebuie să fie o componentă normală la implementarea unei reţele wireless. Iată câteva metode de securizare care trebuie incluse în planul de implementare:
  • Criptare a datelor, pentru ca informaţiile să poată fi accesate numai de către utilizatorii autorizaţi
  • Autentificare a utilizatorilor, care identifică acele computere care încearcă să acceseze reţeaua
  • Acces securizat pentru vizitatori şi invitaţi
  • Sisteme de control, care protejează PC-urile şi alte dispozitive care utilizează reţeaua.

Share/Bookmark

_____________________________________

eXTReMe Tracker My Zimbio Director Web - unLink.ro - Adauga si site-ul tau toateBlogurile.ro

Buy on Amazon.com

 
Sitemap IT Assist

================================================================================================================================================
================================================================================================================================================

LINK EXCHANGE:

(Contactati-ma pentru schimb de link-uri) My Amazon.com Associate Store - Computers Notebooks Netbooks Automotive Beauty Camera Photo Florida Web Site Designers - Ecommerce web site designers Total Top Director web TopDirector - Blog Internet Marketing Webdesign ANCMRR Teleorman "General DAVID Praporgescu" Mica Publicitate Licitatiile mele de pe okazii.ro DeliciouSlides publicitate online, web design si promovare pe internet VALMI (Terasa Covorul verde) VINDE RULOTA Comerciala tip fast-food Surf anonymously and Protect your identity